'

Η καθοδική κίνηση του Γ. Δείκτη από τις 901,57 μονάδες προκλήθηκε κατα την γνώμη μας αποκλειστικά από ΄΄εξωγενείς΄΄ παράγοντες (εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας) και ακολούθησε μια παράλληλη πορεία με τις σημαντικές αγορές του εξωτερικού.

Ο λόγος που είμαστε επιφυλακτικοί για την συνέχεια είναι ακριβώς ότι οι ξένες αγορές δείχνουν ακόμα σημαντικές ενδείξεις ότι η διόρθωση δεν έχει ολοκληρωθεί.

Τις τελευταίες ημέρες η ανοδική διόρθωση στις αγορές του εξωτερικού συνοδεύτηκε από αξιοσημείωτη παράλληλη ανοδική αντίδραση του ΓΔ, που πλέον έχει πλησιάσει αρκετά τα προηγούμενα υψηλά του. Δεν είναι, επομένως, καθόλου τυχαίο που στο τρέχον χρονικό σημείο οι αγορές του εξωτερικού έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την ανοδική τους διόρθωση και αναμένουμε να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί και στην πράξη το ξεκίνημα ενός δεύτερου καθοδικού σκέλους ίδιας περίπου έντασης με το προηγούμενο.

Αν πράγματι συνεχίσουν καθοδικά αναμένουμε το ίδιο να κάνει και η εσωτερική αγορά. Το σημαντικό γεγονός της σχετικά μεγάλης ανοδικής επαναφοράς (πάνω από 62% retracement) μας δείχνει ότι ακόμα και σε καθοδική συνέχεια δεν θα πρέπει να αναμένουμε ιδιαίτερα χαμηλότερα επίπεδα από το προηγούμενο χαμηλό των 791,34 μονάδων.

Σε αυτή την περίπτωση το επίπεδο των 784 μονάδων, ως το 38% retracement, της συνολικής ανόδου από τις 592 μονάδες είναι ένας βασικός και πιθανός στόχος.

 

STOXX 600 Banks (European Banks index).

Ένας από τους δείκτες που μελετάμε την μεσοχρόνια κινησή τους είναι και ο δείκτης των Ευρωπαϊκών τραπεζών.

Εκτιμούμε ότι ο εν λόγω δείκτης έχει σημαντικές πιθανότητες να κινηθεί βραχυχρόνια εκ νέου καθοδικά και στην συνέχεια να ακολουθήσει πολύ σημαντική ανοδική κίνηση. Μια τέτοια συμπεριφορά είναι απόλυτα συμβατή με την εκτιμούμενη μεσοχρόνια κίνηση σημαντικών δεικτών σε προηγούμενα σχόλια.

Εγγραφείτε για περισσότερα...