'

Η αγορά συνεχίζει να κινείται ανοδικά παρ΄ όλες τις αποκλίσεις που εμφανίζονται, δείγμα ότι έχει αναπτυχθεί σημαντική ανοδική δυναμική. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον τραπεζικό κλάδο έχουμε ανοδικά προωθητικά σε όλες τις μετοχές από τα χαμηλά του ΔΤΡ στις 605,17 μονάδες.

Συνεχίζουν να υπάρχουν πολύ πιθανά καθοδικά υπόλοιπα σε επιμέρους (μη τραπεζικές) μετοχές αλλά το πιθανότερο πλέον είναι να ολοκληρωθούν παράλληλα με μια διόρθωση του Γ. Δείκτη σε υψηλότερα χαμηλά (από τις 791,34 μονάδες). Για να γίνει αυτό θα θέλαμε να δούμε τους σημαντικούς δείκτες του εξωτερικού να συνεχίζουν σε νεότερα τοπικά υψηλά άμεσα (παρασέρνοντας και τον ΓΔ σε λίγο υψηλότερα επίπεδα).

 

Η διόρθωση στην εγχώρια αγορά προήλθε καθαρά από έξωθεν προβλήματα (ραγδαία βραχυχρόνια υποχώρηση των Αμερικανικών δεικτών) και είναι φυσικό να έχει μεγάλη επίδραση η βραχυχρόνια συνέχεια στους σημαντικούς δείκτες του εξωτερικού. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε εστιάσει το τελευταίο διάστημα σε αυτούς.

Η αντίληψη μας για τις αγορές ανατροφοδοτείται και από παράγοντες εκτός της κυματικής κίνησης των δεικτών. Στο παρόν χρόνο υπάρχουν πολλά σημαντικά θέματα που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα αλλά εκτιμούμε ότι μερικά από αυτά δεν θα έχουν άμεσα την αρνητική επίδραση που τους αποδίδουν. 

 

Διεθνές περιβάλλον - Βασικοί κίνδυνοι/ευκαιρίες:

Εγγραφείτε για περισσότερα...