Το περιεχόμενο αυτό περιορίζεται στα μέλη της ιστοσελίδας. Εάν είστε υπάρχων χρήστης, συνδεθείτε. Νέοι χρήστες μπορούν να εγγραφούν παρακάτω.
Αυτή την εβδομάδα αναμένουμε: την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της Eurobank Holdings αύριο, την περίοδο δημόσιας προσφοράς 9-11 Δεκεμβρίου για την έκδοση εταιρικού ομολόγου της Aktor Group, την ανακοίνωση αποτελεσμάτων 9μηνου 2025 της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών την Τετάρτη. Ελληνική Οικονομία: Το ΑΕΠ του 3ου τριμήνου 2025 (προσωρινά στοιχεία) κατέγραψε αύξηση 1,97% σεRead More
-
Previous01/12/2025 Οι ευρωπαϊκές μετοχές ξεκίνησαν τον τελευταίο μήνα συναλλαγών του έτους σε αρνητικό έδαφος. Οι αγορές είχαν κλείσει σε θετικό έδαφος την Παρασκευή, στο τέλος ενός ασταθούς μήνα για τις μετοχές, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με τις υψηλές αποτιμήσεις της τεχνητής νοημοσύνης επανήλθαν στο προσκήνιο. Η αβεβαιότητα γύρω από τη νομισματική πολιτική επηρέασε επίσης το κλίμα τον προηγούμενο μήνα, αλλά τώρα οι επενδυτές αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) να μειώσει τα επιτόκια όταν συνεδριάσει στις 9-10 Δεκεμβρίου. Οι χρηματιστές αποτιμούν πιθανότητα 87,4% για μια μείωση επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας.
-
Next15/12/2025 Οι ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να ξεκινήσουν ανοδικά, στην αρχή μιας ιδιαίτερα γεμάτης εβδομάδας για τις κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης. Πρόκειται για κομβική εβδομάδα για τους επενδυτές, με την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το έτος να πραγματοποιείται την Πέμπτη, όπου η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια στο 2%. Η Πρόεδρος της ΕΚΤ, Christine Lagarde, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να αναθεωρήσει εκ νέου ανοδικά τις προβλέψεις ανάπτυξης τον Δεκέμβριο, μετά την αύξηση της εκτίμησης για τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ στο 1,2% τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, και άλλες κεντρικές τράπεζες —μεταξύ αυτών η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE), η Riksbank και η Norges Bank— αναμένεται να ανακοινώσουν τις τελευταίες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής για το 2025 εντός της εβδομάδας. Η απόφαση της BoE αναμένεται να είναι οριακή, ωστόσο η αγορά προεξοφλεί μείωση επιτοκίων. Τέλος, την Τετάρτη ανακοινώνονται τα στοιχεία πληθωρισμού της Ευρωζώνης και του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν τις προσδοκίες για τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής.